Profileren kun je leren …

U wilt meedoen aan het maatschappelijk debat. Of nog liever: u wilt het voortouw nemen in dat debat, want u heeft een origineel idee of een goede oplossing voor een maatschappelijk probleem. Hoe schrijf je daar een aantrekkelijk opinieartikel over voor krant, vakblad of blog?

Nu zou u natuurlijk in één zin, of desnoods in vijf stappen het antwoord willen lezen. Zo simpel is het helaas niet. Een opinieartikel schrijven vergt kennis van het onderwerp, analytisch denken, gevoel voor nieuws en een vlotte pen. In die volgorde. Dat doe je dus niet even. Maar er is ook goed nieuws: als je de kennis over het onderwerp al hebt, is de rest goed te leren. En redacties zijn dol op mensen die goede opinieartikelen kunnen schrijven. Na uw eerste stuk wordt het steeds gemakkelijker om uw publiek te bereiken. Wilt u weten wat voor eisen redacties van kranten stellen aan opinieartikelen, kijk dan eens naar de tips van NRC Handelsblad of van de Volkskrant.

Hulp nodig?

Bindkracht 12 verzorgt graag een op uw organisatie afgestemde workshop opinieartikelen schrijven. Wilt u liever persoonlijke begeleiding bij het schrijven van uw stuk? Dat kan dat ook.